Over Linda

Linda van Rijen, LeerRijk Training en Coaching, leerondersteuning, psychomotorisch kindercoach, psychomotorisch remedial teacher, leerproblemen

Waarom ik doe
wat ik doe

Hoe vaak ik mijn kind wel niet gefrustreerd heb horen zeggen: ik doe echt mijn best op school, maar het lukt niet. Ik oefen me suf, maar haal toch telkens onvoldoendes. Ik kan het gewoon niet, waarschijnlijk ben ik gewoon dom!

En oh, dat deed me pijn. Want als moeder wilde ik zo graag dat mijn kind beter in zijn vel zou zitten. Weer met plezier en zelfvertrouwen naar school zou gaan. Maar een tijd lang ging het anders. Het oefenen en leren thuis leidde tot frustraties en soms zelfs ruzie. Ik werd er, net als mijn kind, moedeloos van. Gelukkig kan ik zeggen dat we die periode nu achter ons hebben kunnen laten, maar voor het zover was….

 

 

Ik zag de frustratie en het verdriet bij m’n kind. En voelde mezelf ook behoorlijk gefrustreerd en moedeloos worden van de zoektocht naar wat mijn kind wél zou kunnen helpen. En dat is meteen ook waarom ik mijn praktijk gestart ben.

Want het mag toch niet zo zijn dat je kind zoveel stress en frustratie heeft van het werk op school, dat je kind zijn of haar zelfvertrouwen en motivatie voor leren verliest. Leren zou leuk moeten zijn, dat vond ik vroeger al. En dat ben ik in de loop van de jaren alleen maar sterker gaan voelen. Want, van nature zijn kinderen heel leergierig, ze willen vooruit. Ze leren toch ook lopen zonder daarbij te denken: “nou, dit lukt me nooit, ik stop er maar mee.”

In een van de opleidingen die ik gevolgd heb, vond ik de sleutel om kinderen op weg te helpen naar makkelijker en leuker leren. Die opleiding (en ook verschillende daarna) leerde mij niet alleen te kijken naar het zichtbare probleem (bijvoorbeeld een probleem met lezen, schrijven of rekenen), maar ook te werken aan de onderliggende vaardigheden die een kind nodig heeft om tot leren te komen. Daarmee bouw je een goed fundament. En op een goed fundament kun je weer verder bouwen. Wat dat oplevert, niet alleen voor je kind maar ook voor jezelf als ouder, heb ik zelf mogen ervaren. Dat gun ik iedereen!

Wie ben ik?

En dat is wat ik nu doe: kinderen helpen het leren makkelijker en leuker te maken, waardoor ze het zelfvertrouwen en de motivatie voor leren weer terug krijgen. Dat ik daaraan mag bijdragen, daar word ik gewoon erg blij van!

Ik ben Linda van Rijen, getrouwd met Ruud en we hebben 3 kinderen, een zoon en twee dochters. We wonen samen met onze hond Mees aan de rand van Tilburg in een fijn huis. Van daaruit is het fijn wandelen, iets wat ik graag doe. We doen graag leuke dingen samen en spelen vaak spelletjes. Dan gaat het er meestal fanatiek aan toe, want net als mijn kinderen wil ook ik erg graag winnen. Van rekenen en wiskunde word ik blij, vind het heel leuk om te doen. Heb nog weleens gedacht wiskundeleraar te worden, maar dat is er uiteindelijk niet van gekomen. Maar in mijn praktijk kan ik daar nu toch nog veel mee bezig zijn.

Ik ben zelf vroeger altijd met plezier naar school gegaan, had het geluk dat het leren me makkelijk afging. En dat gun ik jouw kind ook: makkelijker en leuker leren, met meer zelfvertrouwen! Dat ik in Tilburg woon, hoeft overigens geen belemmering te zijn mochten jullie wat verder weg wonen. Ik begeleid je kind onder schooltijd op school of na school bij je thuis. Dat scheelt voor jou en je kind tijd en reizen. Ik werk veelal in de omgeving tussen Tilburg, Breda en Den Bosch.