Ik leer leren

Middelbare school

Het gaat even niet zo lekker op school

“Alweer een onvoldoende, terwijl ik er juist zo lang op geleerd had. En ik kreeg ook nog op mijn donder dat ik mijn huiswerk niet af had. Het is ook zo ontzettend veel, heb nergens anders meer tijd voor. En thuis zullen ze ook niet blij zijn met alweer een onvoldoende. We hebben de laatste tijd thuis steeds vaker ruzie over school. Ze denken dat ik mijn best niet doe, maar dat doe ik wel. Ik weet het ook niet meer hoor, hoe ik het aan moet pakken.”

Het gaat al een tijdje niet zo lekker met je kind op school. Je ziet het zelfvertrouwen en de motivatie voor leren bij je puber verdwijnen. Soms denk je dat je kind gewoon wat beter zijn best moet doen, maar op andere momenten zie je dat er toch echt wel hard gewerkt wordt. Je wilt je kind graag helpen, maar weet ook niet precies hoe. En daarbij lijkt het of je kind ook niet echt op jouw hulp zit te wachten.

Je zou willen dat je kind:

 • meer vertrouwen in zichzelf krijgt dat het wel gaat lukken.
 • het huiswerk wel afkrijgt en betere cijfers haalt.
 • wat meer gemotiveerd is en doorzet ook als het een keer wat moeilijker gaat.
 • wat meer tijd overhoudt om leuke dingen te doen en te ontspannen.
 • kan laten zien wat het in zich heeft.

En dat kan! Ik ga graag samen met je kind aan de slag op weg naar makkelijker en leuker leren.

Training ik Leer Leren

In de training Ik Leer Leren werken we aan de voorwaarden die belangrijk zijn om te kunnen leren. Thema´s die in de training aan bod komen zijn:

 • leerstijl en leerstrategie: op welke manier leer en onthoud je het gemakkelijkst
 • faalangst / onzekerheid: manieren om hier mee om te gaan
 • concentratie: ontdekken hoe je je makkelijker kunt concentreren
 • motivatie: bedenken wat en waarom je wilt leren
 • plannen en organiseren van het huiswerk

Hierdoor krijgt je kind meer grip op zijn huiswerk. Het leren gaat makkelijker en sneller zodat resultaten verbeteren en er meer tijd overblijft voor sport, hobby’s en andere dingen. Uiteindelijk hoef je als ouder minder te controleren en te pushen. En dat komt de sfeer in huis zeker ten goede!

De training Ik Leer Leren of delen daarvan gebruik ik voornamelijk in één op één begeleiding. Het is ook mogelijk om de training te volgen in kleine groepjes van maximaal 4 kinderen, bijvoorbeeld op school.
De kosten voor de één op één training zijn €289,- en dit is inclusief 5 lessen van 1 uur en een werkboek.
De groepstraining kost €182,50 en dit is inclusief 5 lessen van 1,5 uur en een werkboek.

Wil je nog meer weten over de training Ik Leer Leren? Kijk dan hier!

Het gaat even niet zo lekker op school

“Alweer een onvoldoende, terwijl ik er juist zo lang op geleerd had. En ik kreeg ook nog op mijn donder dat ik mijn huiswerk niet af had. Het is ook zo ontzettend veel, heb nergens anders meer tijd voor. En thuis zullen ze ook niet blij zijn met alweer een onvoldoende. We hebben de laatste tijd thuis steeds vaker ruzie over school. Ze denken dat ik mijn best niet doe, maar dat doe ik wel. Ik weet het ook niet meer hoor, hoe ik het aan moet pakken.”

Het gaat al een tijdje niet zo lekker met je kind op school. Je ziet het zelfvertrouwen en de motivatie voor leren bij je puber verdwijnen. Soms denk je dat je kind gewoon wat beter zijn best moet doen, maar op andere momenten zie je dat er toch echt wel hard gewerkt wordt. Je wilt je kind graag helpen, maar weet ook niet precies hoe. En daarbij lijkt het of je kind ook niet echt op jouw hulp zit te wachten.

Je zou willen dat je kind:

 • meer vertrouwen in zichzelf krijgt dat het wel gaat lukken.
 • het huiswerk wel afkrijgt en betere cijfers haalt.
 • wat meer gemotiveerd is en doorzet ook als het een keer wat moeilijker gaat.
 • wat meer tijd overhoudt om leuke dingen te doen en te ontspannen.
 • kan laten zien wat het in zich heeft.

En dat kan! Ik ga graag samen met je kind aan de slag op weg naar makkelijker en leuker leren.

Training ik Leer Leren

In de training Ik Leer Leren werken we aan de voorwaarden die belangrijk zijn om te kunnen leren. Thema´s die in de training aan bod komen zijn:

 • leerstijl en leerstrategie: op welke manier leer en onthoud je het gemakkelijkst
 • faalangst / onzekerheid: manieren om hier mee om te gaan
 • concentratie: ontdekken hoe je je makkelijker kunt concentreren
 • motivatie: bedenken wat en waarom je wilt leren
 • plannen en organiseren van het huiswerk

Hierdoor krijgt je kind meer grip op zijn huiswerk. Het leren gaat makkelijker en sneller zodat resultaten verbeteren en er meer tijd overblijft voor sport, hobby’s en andere dingen. Uiteindelijk hoef je als ouder minder te controleren en te pushen. En dat komt de sfeer in huis zeker ten goede!

De training Ik Leer Leren of delen daarvan gebruik ik voornamelijk in één op één begeleiding. Het is ook mogelijk om de training te volgen in kleine groepjes van maximaal 4 kinderen, bijvoorbeeld op school. De kosten voor de één op één training zijn €299,- en dit is inclusief 5 lessen van 1 uur en een werkboek. De groepstraining kost €182,50 en dit is inclusief 5 lessen van 1,5 uur en een werkboek.

Hamza 13 jaar Brugklas

“Ik heb heel veel tips gekregen, vooral over concentreren en plannen en organiseren. De tips ga ik zeker toepassen en ik ga voortaan eerder aan mijn huiswerk beginnen.” 

Moeder van Cas uit de brugklas HAVO

“Linda geeft trainingen aangepast op het individuele kind. Ze heeft samen met mijn zoon gekeken wat echt bij hem past, waardoor de motivatie omhoog gaat. Hij heeft veel baat gehad bij haar adviezenen heeft meer zelfvertrouwen.”

Gijs 14 jaar 2 HAVO

“Dank je wel voor de training, ik heb er superveel aan gehad. Mede daardoor ben ik over met 0 onvoldoendes.”

Moeder van Stijnuit 1 gymnasium

“Prettige en duidelijke handvatten!  Door Linda’s hulp kan ik mijn zoon beter helpen en ritme en structuur bieden. Leuk dat ze steeds met verschillende thema’s werkte en op speelse wijze inzicht gaf in bijv. kwaliteiten, manier van leren enz.” 

Hamza 13 jaar
Brugklas

“Ik heb heel veel tips gekregen, vooral over concentreren en plannen en organiseren. De tips ga ik zeker toepassen en ik ga voortaan eerder aan mijn huiswerk beginnen.” 

Gijs 14 jaar
2 HAVO

“Dank je wel voor de training, ik heb er superveel aan gehad. Mede daardoor ben ik over met 0 onvoldoendes.”

Moeder van Stijn
uit 1 gymnasium

“Prettige en duidelijke handvatten!  Door Linda’s hulp kan ik mijn zoon beter helpen en ritme en structuur bieden. Leuk dat ze steeds met verschillende thema’s werkte en op speelse wijze inzicht gaf in bijv. kwaliteiten, manier van leren enz.” 

Moeder van Cas
uit de brugklas HAVO

“Linda geeft trainingen aangepast op het individuele kind. Ze heeft samen met mijn zoon gekeken wat echt bij hem past, waardoor de motivatie omhoog gaat. Hij heeft veel baat gehad bij haar adviezenen heeft meer zelfvertrouwen.”

Herken je je kind in dit verhaal? Heb je vragen en wil je die met mij bespreken?
Wil je weten wat ik voor je kind kan betekenen of wil je dat ik meteen met je kind aan de slag ga?
Neem dan contact met me op!