begrijpend lezen

Alle teksten de baas!

Leerondersteuning, basisschool, leerproblemen, lezen, rekenen, schrijven, psychomotorisch kindercoach, psychomotorisch remedial teacher, begrijpend lezen
begrijpend lezen, woordenschat, training, alle teksten de baas

Alweer een onvoldoende!

“Nu heb ik alweer een onvoldoende voor begrijpend lezen! Ik hou ook helemaal niet van lezen, zeker niet als het lange teksten zijn. Weet dan ook vaak niet waar de teksten over gaan. En verhaaltjessommen, is dat ook begrijpend lezen? Want die vind ik ook heel lastig!”

Begrijpend lezen is een vaardigheid die je kind nodig heeft bij veel verschillende vakken op school. Denk bijvoorbeeld aan rekenen met de verhaaltjessommen. Daar is het leggen van verbanden belangrijk omdat je de som pas kunt uitrekenen als je door hebt hoe het verhaaltje in elkaar zit.

Maar ook bij andere vakken is begrijpend lezen heel belangrijk, bijvoorbeeld bij geschiedenis, aardrijkskunde, biologie. Want als je niet begrijpt wat je leest, dan kun je je de lesstof ook niet eigen maken. Misschien lukt het in eerste instantie wel met alles letterlijk uit je hoofd leren. Maar dit helpt je niet bij inzicht- of toepassingsvragen.

Training begrijpend lezen

Tijdens de training begrijpend lezen Alle teksten de Baas gaan we in een klein groepje van maximaal 4 kinderen aan de slag. In 6 lessen van 1,5 uur leert je kind te werken met de 6-stappenstrategie om teksten beter te lezen, begrijpen en onthouden. Door na te denken over de tekst en zichzelf vragen te stellen, worden verbanden gelegd, waardoor overzicht en inzicht ontstaat. Daardoor snapt je kind de tekst en kan het de tekst in zijn eigen woorden navertellen.
Door met kleuren en plaatjes te werken, krijgt je kind meer inzicht in de tekst. Mindmappen is hier een onderdeel van.

Naast het werken met de 6 stappen gaat je kind:

  • de woordenschat vergroten.
  • leren wat signaalwoorden zijn.
  • leren om synoniemen in een tekst te vinden.
  • oefenen met CITO-teksten, om te leren omgaan met de vraagstelling van CITO.

Dit alles doen we door teksten te lezen, oefeningen en spelletjes te doen en door te bewegen, zodat alles beter onthouden wordt. Ook krijgt je kind huiswerk mee om alles wat in de training geleerd wordt nog verder te oefenen.

 

Wat zijn de kosten?

De groepstraining is in een klein groepje van maximaal 4 kinderen en bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1,5 uur. De kosten zijn €225 inclusief materiaal.

Heeft je kind meer hulp nodig of volgt je kind de training liever individueel? Ook dat kan. De training bestaat dan uit 6 sessies van 1 uur + een terugkomsessie en kost €345,- inclusief materiaal.
Of 10 sessies van 45 minuten inclusief materiaal voor €429,-

Wil je nog meer weten over de training? Kijk dan eens op http://www.begrijpendlezen.cc/

lezen, begrijpend lezen, training, alle teksten de baas, woordenschat, LeerRijk Training en Coaching

Herken je je kind in dit verhaal? Heb je vragen en wil je die met mij bespreken?
Wil je weten of de training iets voor je kind kan zijn? Of wil je je kind meteen aanmelden? 
Neem dan contact met me op!